Stichting Carry On

CMA Nederland heeft in het voorjaar van 2016 besloten om steun te geven aan het bakmotor project van stichting CARRY ON.

Deze stichting heeft een transportbak ontworpen die gemonteerd kan worden op een bestaande motorfiets. Het doel is om deze bakmotor via bestaande contacten te laten bouwen in Oeganda. Vandaaruit zal de bakmotor uitgezet worden onder de lokale bevolking. Deze mensen hebben weinig mogelijkheden om hun landbouwspullen naar de markt te transporteren omdat een auto te duur is en je op een lichte motorfiets niet echt veel kunt meenemen.

De door stichting CARRY ON ontwikkelde bakmotor zal gebouwd gaan worden in Oeganda, zodat ook dat werkgelegenheid op zal leveren. De mensen die een dergelijke bakmotor willen gaan gebruiken, kunnen deze via een soort van microkrediet aanschaffen. De bakmotor zal in totaal omgerekend ongeveer €500,- gaan kosten. Het microkrediet kunnen de lokale mensen terug betalen omdat ze meer spullen naar de markt in de stad kunnen vervoeren en daardoor hun inkomsten zullen stijgen.

CMA Nederland steunt dit project van harte! Natuurlijk omdat het te maken heeft met motorfietsen. Maar zeker ook omdat het past in onze christelijke visie van zorg voor je naaste op deze wereld.

Wanneer u via de CMA een bijdrage wilt geven aan stichting CARRY ON kunt u uw bedrag overmaken op Triodos Bank NL43 TRIO 0198 5101 52 t.n.v. CMA Nederland o.v.v. stichting CARRY ON.